Pàgines

Total de visualitzacions de pàgina:

25 de maig del 2011

Sortida a la Planta de Compostatge de Torrelles de Llobregat

Aquesta planta tracta matèria orgànica procedent de la part taronja dels contenidors bicompartimentats i restes vegetals de la poda de jardins procedents de les deixalleries municipals. Els residus es sotmeten a un procés biològic aeròbic (amb presència d’oxigen), que sota condicions de ventilació, humitat i temperatura controlades transforma els residus orgànics en compost (entre 10 i 16 setmanes). Aquest compost és un adob que es pot utilitzar en jardineria i agricultura, que contribueix a reduir l’ús de fertilitzants químics.
FROM: Fracció Orgànica dels Residus Municipals aquestes restes orgàniques són fàcilment degradables pels microorganismes. És necessari que aquesta fracció es reculli i gestioni el més ràpidament possible, per tal d’evitar la generació de lixiviats i de males olors. Representa aproximadament el 36% dels residus municipals. S’ha de gestionar de manera sostenible i aconseguir beneficis ambientals, minimitzant la necessitat de destinar espais al territori per ubicar abocadors i evitant que s'hagi d'incinerar.
Alternatives de reciclatge individuals:
Autocompostatge surt de les restes de la cuina i del jardí generant un adob natural que podem aplicar a les nostres plantes, jardí o a l’hort, retornant al sòl els nutrients i tancant el cicle de la matèria orgànica.
Vermicompostatge és la tècnica basada en la utilització d’algunes espècies de cucs de terra per transformar residus orgànics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada