Pàgines

Total de visualitzacions de pàgina:

8 de juliol del 2011

Cada espanyol llença a les escombraries 250 euros a l'any en menjar.

Gairebé 963 milions de persones pateixen fam al món segons dades oficials de l'Organització de les Nacions Unides per l'Agricultura i l'Alimentació, la FAO. Però, aquesta realitat viu paral·lela a un altra: la immensa quantitat de menjar que llencem cada dia en tot el planeta.
A Espanya, quasi bé  tres milions de tones d'aliments es malgasten cada any, el que suposa 65 quilos i una despesa de 250 euros anuals per persona, segons les dades de l'estudi "Save Food"  fet pel grup Cofresco (Albal) en set països de la Unió Europea.
El 50% dels aliments rebutjats es podrien aprofitar si el consumidor hagués planificat, conservat i emmagatzemat millor la seva compra. Gairebé el 30% del menjar empaquetat es llença sense haver estat oberta. Les fruites i hortalisses representen "al voltant del 50%" del total d'aliments rebutjats.

Per aquest motiu s'ha posat en marxa en col·laboració amb l'organització humanitària "Acció contra la Fam" el projecte "Save Food" que té com a objectiu la sensibilització sobre les pèrdues mundials d'aliments i residus, i sobre l'impacte d'aquests sobre la pobresa i la fam al món, així com sobre el canvi climàtic i l'ús dels recursos naturals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada